Jaartraining

De jaartraining is een praktijk programma van een jaar met 12 maandelijkse lesdagen waar in ik je de volledige basis leer van mijn dressuurtrainingen aan de hand. Deze praktijk training is gericht op het ontwikkelen van jouw eigen vaardigheden aan de hand, met je eigen paard. Maar ook waar je leert hoe je oefeningen aanleert en hoe je je paard zijn lichaamsgebruik kunt verbeteren.

Kan je eigen paard een keer niet mee? Geen probleem, want ook zonder met je eigen paard mee te doen kun je de lessen van de andere deelnemers op een interactieve manier mee volgen. Echter is het wel handig om een ‘reserve-paard’ achter de hand te hebben, want het meeste leer je natuurlijk door echt zelf praktisch aan de slag te gaan. De maximale groepsgrootte is 8 deelnemers. De jaartraining is géén instructeurs opleiding. 

Doordat we in een klein groepje werken is er veel persoonlijke aandacht, begeleiding, en ruimte voor al jouw vragen. Alle praktijkdagen zijn op donderdag, na iedere praktijkdag kun je zo thuis weer oefenen met het geleerde, om de volgende praktijkdag daar op door te kunnen werken. Hoe ver je je ontwikkelt tijdens deze jaartraining hangt voor een groot deel af van jouw inzet, en natuurlijk ook hoeveel je thuis tussendoor oefent.

De aanvang van de lesdagen is om 9.30u, om 10u starten we met de praktijklessen. De dagen duren tot 16.00u, met mogelijkheid tot uitloop naar 17.00u. Tijdens alle lesdagen kun je kosteloos gebruik maken van een (stro)stal voor je paard. Gebruik van de stallen is op eigen risico. 

Je hoeft geen ervaring te hebben met trainen aan de hand om mee te doen aan de jaartraining, want alles wordt vanaf stap 1 behandeld. Wel is het belangrijk dat je paard goed en veilig te hanteren is op de grond, en dat hij 100% gezond en fit is. 

De allerbelangrijkste voorwaarden voor jezelf om mee te kunnen doen zijn dat je gemotiveerd en leergierig bent, en naast dat je paard gezond (en goed gemanierd ;-)) en fit is, dat je zelf ook in staat bent om je paard veilig en goed te kunnen hanteren op de grond. De minimum leeftijd voor deelnemende paarden is 4 jaar en alleen ruinen en merries (bij voorkeur geen hengsten i.v.m. stalling). 

De jaartraining wordt gegeven in Moerstraten (NB). Alle praktijkdagen worden verzorgd met een heerlijke lunch. Je investering in de jaartraining is €3997,-, betaling in 3 termijnen á €1397,- is ook mogelijk.

Je haalt het meest uit deze training als je thuis echt actief aan de slag gaat met het geleerde. 

Om zeker te weten dat wij een goede match zijn, en ik de persoon ben die jou en je paard op dit moment kan helpen om je verder te ontwikkelen, hou ik met alle geïnteresseerde een toelatingsgesprek.

Ben je enthousiast geworden en ben jij die super gemotiveerde ruiter die in 2022 echt wil gaan investeren in het ontwikkelen van zijn vaardigheden aan de hand? Vul dan onderstaand contactformulier in, waarna ik contact met je opneem voor een toelatingsgesprek.

De overeenkomst komt pas tot stand nadat ik na het toelatingsgesprek schriftelijk bevestig dat je bent toegelaten waarna een aanbetaling van 20% gevraagd wordt.

Betalingscondities
Het volledige bedrag of de eerste termijn moet voldaan zijn op uiterlijk 10 januari 2022. Wanneer gekozen wordt voor het betalen in termijnen zijn de tweede en derde termijn resp. 10 mei 2022 en 10 september 2022. De aanbetaling wordt in mindering gebracht op het volledige bedrag wanneer er voor gekozen wordt om het bedrag in 1x te voldoen. Wanneer gekozen wordt voor het betalen in drie termijnen wordt de aanbetaling in mindering gebracht van de laatste termijn.

Korte samenvatting: 
- 12 maandelijkse praktijk lesdagen
- Geen (instructeurs) opleiding
9.30 - 16.00 uur, met mogelijkheid tot uitloop naar 17.00 uur
Incl. lunch 
- Investering €3997,- (betaling in 3 termijnen á €1397,- ook mogelijk)
Dit heb je nodig: trenshoofdstel of kaptoom, longeerlijn, lange dressuurzweep (evt. ook bij mij te koop), beenbescherming, stevige schoenen en een goed humeur (en natuurlijk een gezond en fit paard, die je zelf goed en veilig kunt hanteren vanaf de grond ;-))

Data jaartraining
Donderdag 20 januari
Donderdag 17 februari
Donderdag 17 maart
Donderdag 21 april
Donderdag 12 mei
Donderdag 16 juni
Donderdag 21 juli
Donderdag 18 augustus
Donderdag 15 september 
Donderdag 20 oktober
Donderdag 17 november
Donderdag 15 december

Er kunnen maximaal 8 personen deelnemen. Deze praktijktraining is met eigen paard, geschikt voor ruiters zonder ervaring met dressuurtraining aan de hand. Geen restitutie mogelijk, ook niet in geval van verhindering of afzegging. Iedere deelnemer dient in het bezit te zijn van een WA verzekering die ook onvoorziene schade gemaakt door zijn of haar paard dekt. Filmen/fotograferen door deelnemers is niet toegestaan, lessen kunnen gefilmd worden door Kelly de Geus Dressuurtraining voor diverse doeleinden. Deelname en gebruik stallen en/of graspaddocks is op eigen risico, na vertrek alle ruimtes waar je gebruik van hebt gemaakt schoon opleveren. Geen honden toegestaan.

N.B. Mocht er vanuit de overheid (of regionaal vanuit de gemeente) op enig moment besloten worden dat er niet meer in groepen samengekomen mag worden dan zal een alternatief programma samengesteld worden, voor de betreffende data waar op we niet in een groep kunnen samenkomen. Deze alternatieve programma’s worden alleen aangeboden als vanuit de overheid het reguliere programma niet meer toegestaan is. 

Optie 1. Dit alternatieve programma zal er als volgt uitzien. Indien 1 op 1 sessies nog wel toegestaan zijn dan volgt iedere deelnemer op de geplande datum een privéles van 30 minuten, overdag op de leslocatie in Moerstraten. Al deze lessen worden op video vastgelegd en komen voor alle deelnemers beschikbaar. Waarna in de avond een gezamenlijke online sessie van 2 uur gehouden wordt waar alle lessen nabesproken worden.


Optie 2. We hopen natuurlijk dat het niet zo ver gaat komen. Maar in het geval van verdergaande reisbeperkingen, waardoor deelnemers niet in staat zullen zijn om met hun paard te reizen om lessen te komen volgen, worden alle praktijklessen online gegeven + op de betreffende dag een online theorie sessie van 2 uur. Deelnemers filmen voorafgaand 15 á 20 minuten van hun eigen training welke vervolgens nabesproken wordt tijdens een gezamenlijke online meeting op dezelfde dag als waar op de praktijkdag had plaatsgevonden. Daarnaast krijgt iedere deelnemer voor iedere dag waarop dit alternatieve programma gehouden wordt een persoonsgebonden voucher die heel 2022 in te ruilen is om een privéles van 30 minuten te volgen op dinsdagmiddag, op de locatie in Moerstraten (op basis van beschikbaarheid).